“SponsorKliks,

Welkom bij Bowlingvereniging Hoorn

Net als veel andere sporten, kun je bowlen op verschillende niveaus beoefenen. Denk aan de recreant die af en toe een baan huurt, maar ook de meer gevorderde speler, die graag uitkomt in toernooien.

Bowlen kent net als bij voorbeeld golf een handicapsysteem. Hierdoor kan de beginnende bowler zich meten met de meer ervaren speler. Maar bowlen is ook een sport waarin gezelligheid en spelplezier een belangrijke rol spelen.

Bowlingvereniging Hoorn (BVH) is opgericht in 1979 en is aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Dit is de overkoepelende organisatie waar alle erkende bowlingverenigingen in Nederland aangesloten zijn.

We zijn een kleine, maar actieve vereniging waarin jeugdleden (van 8 t/m 18 jaar) en senioren (vanaf 19 jaar) bowlen.

We spelen in Bowlingcentrum Bowling Hoorn, Huesmolen 59a, 1625 HZ Hoorn (Risdam).

Naast onze huisleagues, organiseren wij elk jaar verschillende toernooien waaronder het Jeugd-Oudertoernooi, Paastoernooi en de Verenigingskampioenschappen. Daarbij gaat het niet alleen om de sportieve prestaties, maar ook de gezelligheid speelt een grote rol.

Een aantal van onze jeugdleden spelen ook mee in de door de NBF, georganiseerde leagues en toernooien (zowel op districtsniveau als op landelijk niveau).

De jeugd traint op de woensdagavond onder begeleiding van een gediplomeerde trainster.

Voor de senioren worden eveneens toernooien georganiseerd door de NBF waaraan Bowlingvereniging Hoorn meedoet.

Al met al zijn wij een vereniging die gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel heeft  staan.

Voor seizoen 2017-2018 organiseren wij de volgende leagues:

De huisleaques starten op woensdag 06 september 2017.

- De jeugd speelt op woensdag van 18.30-20.00 uur

- De senioren spelen op woensdag van 20.00 uur-21.30 uur